Wat doe je bij spoed?

Wat doe je bij spoed?

MARKdierenarts werkt samen met de Spoedkliniek Gezelschapsdieren Midden-Nederland, Faculteit Diergeneeskunde (SGMN) in Utrecht.

 

Wanneer word je doorverwezen naar de Spoedkliniek?

Tijdens de avond en de nacht, op zondagen en feestdagen is MARKdierenarts gesloten en staat de Spoedkliniek met een team ervaren dierenartsen en paraveterinairen klaar om de zorg over te nemen. De Spoedkliniek is er voor honden, katten, vogels en andere huisdieren in Vleuterweide, Vleuten, Leidsche Rijn, Utrecht en andere plaatsen in de regio Midden-Nederland. 

Telefonisch bereiken of bezoeken: 

maandag t/m donderdag 17.00-09.00 uur, vrijdagavond 17.00 tot maandagochtend 09.00 uur.

Nieuwjaarsdag, Pasen (inclusief Goede Vrijdag), Koningsdag, Hemelvaartsdag, Pinksteren en Kerst: de gehele dag.

Telefoonnummer: 0900 222 3000

Hoe kom je bij de Spoedkliniek?

Universiteitskliniek voor Gezelschapsdieren

Yalelaan 108 

3584 CM Utrecht

Wat is de Spoedkliniek precies?

De Spoedkliniek is onderdeel van de Universiteitskliniek voor Gezelschapsdieren (UKG, faculteit Diergeneeskunde), een van ’s werelds meest vooraanstaande dierenziekenhuizen. Omdat de Spoedkliniek gevestigd is binnen de muren van de UKG is samenwerking met de specialisten van de UKG gegarandeerd. Hierdoor bieden ze optimale zorg voor jouw huisdier, ook als specialistische hulp noodzakelijk is.

De Spoedkliniek heeft de beschikking over een eigen wachtkamer, drie polikamers, een operatiekamer, een eigen hondenopname en een aparte kattenopname met eigen behandelkamer en uitgebreide faciliteiten. Verder beschikken ze over digitale röntgenapparatuur en een eigen laboratorium. Hierdoor zijn ook buiten kantooruren de noodzakelijke hulpmiddelen direct beschikbaar. Indien nodig schakelt de Spoedkliniek de hulp in van de specialisten en faciliteiten van de Universiteitskliniek voor Gezelschapsdieren (UKG). Meer informatie over de spoeddienst

Wanneer is het spoed?

Het is niet mogelijk een volledige lijst met spoedgevallen te geven, maar MARKdierenarts raadt je aan om bij de volgende aandoeningen direct te komen. Hierbij is snel handelen vereist om ernstige complicaties te voorkomen. Bekijk of print de lijst met aandoeningen (pdf)