Dierenarts op zondag

MARKweekenddierenarts

7 dagen samen het beste

De komende tijd test MARKdierenarts het idee om 7 dagen per week open te zijn. Zijn eigenaren hiermee geholpen en waar zit ruimte voor verbetering? Een pilot geeft ons de antwoorden op deze vragen. MARKdierenarts ontzorgt naast zaterdag, nu ook op zondag met MARKweekenddierenarts.

Hoe werkt het?

Vanaf 29 oktober 2023 is MARKdierenarts ook op zondag tussen 09:00 en 16:00 uur open op afspraak.

 

Kosten

Ben je ingeschreven bij MARKdierenarts dan zijn de kosten:

Consult op zaterdag: € 46,45 (15/30 min)

Consult op zondag: € 92,50 (15/30 min)

Een deel van de vragen behandelen we vooraf per mail/WhatsApp. Deze dienst is kosteloos voor klanten van MARKdierenarts.

Ben je niet ingeschreven bij MARKdierenarts dan zijn de kosten: 

Consult op zaterdag: € 66,45 (15/30 min)

Consult op zondag: € 125 (15/30 min)

Indien mogelijk ontvangen we graag de ziektegeschiedenis van jouw huisdier vooraf per mail.

Wanneer MARKweekenddierenarts?

Van maandag t/m zaterdag zijn we open voor de standaardzorg zoals vaccinaties, operaties, kosteloze puppyconsulten, controles etc. En natuurlijk zijn we dan ook geopend voor zieke dieren (braken, diarree), dieren met jeuk, dieren die kreupel zijn of aanvullend onderzoek nodig hebben.

 

Op zondag zijn we er voor zieke dieren met klachten zoals diarree, braken, misselijk, jeuk, ontstoken oren of ogen, acuut kreupel lopen, slecht eten of drinken of algehele sloomheid. Niet levensbedreigend en dus geen spoedgeval, maar wel vervelend voor jouw huisdier, dus helpen wij jouw hond, kat, cavia of konijn nu ook gewoon op zondag.

 

Heldere, laagdrempelige, snelle communicatie (via telefoon, mail of WhatsApp) kan zorgen en/of stress wegnemen.

 

Eigenlijk voeren we dan een soort triage uit. Kunnen we de vragen via mail, telefoon of WhatsApp beantwoorden? Is het verstandig om pas in de loop van de week langs te komen met je huisdier? Is het verstandig om die zondag direct al langs te komen met je huisdier? 

Spoedkliniek voorkomen

Wat we proberen te voorkomen dat je naar de Spoedkliniek moet gaan, terwijl dat eigenlijk niet nodig is. Voordeel van de Spoedkliniek is dat daar uiterst bekwame dierenartsen klaar staan om (na openingstijden van MARKdierenarts) jouw huisdier te helpen. Altijd de beste zorg. Nadelen van de Spoedkliniek zijn de kosten (logischerwijs hoger liggen dan overdag bij MARKdierenarts), dat de collega-dierenartsen jouw huisdier (en de ziektegeschiedenis) niet kennen, en helaas het feit dat soms de wachttijd lang is. 

 

Daarnaast echter komt het ook wel eens voor dat wij op maandagochtend patiënten zien die eigenlijk juist wél naar de Spoedkliniek hadden moeten gaan. Dit is geen onkunde, maar onwetendheid van de eigenaren, dan wel dat eigenaren een drempel ervaren om naar de spoed te gaan.

ADRES

BURCHTWAL 1
3452 MG VLEUTEN

openingstijden

MA: 08.30 – 18.00 UUR
DI: 08.30 – 18.00 UUR
WO: 08.30 – 18.00 UUR
DO: 08.30 – 18.00 UUR
VR: 08.30 – 18.00 UUR
ZA: 09.00 – 16.00 UUR

ZO: 09.00 – 16.00 UUR