Acupunctuur bij dieren

Team

Acupunctuur bij dieren

 

Acupunctuur is een eeuwenoude Chinese geneeswijze die bij ons ook steeds meer wordt ingezet bij mens en dier. Het is namelijk een enorm waardevolle aanvulling op de klassieke Westerse (dier)geneeskunde.

Bij MARK zien we elk dier als individu. Dit past helemaal in de holistische benadering van de traditionele Chinese diergeneeskunde.  

 

Integreren Westerse en Oosterse diergeneeskunde

 

Eva vindt het belangrijk om in haar werk Westerse en Oosterse diergeneeskunde te integreren. Een juiste diagnostiek met behulp van moderne technieken zoals laboratorium onderzoek, röntgen en/of echo zijn van groot belang voor een succesvolle acupunctuur behandeling.  

 

Hoe werkt acupunctuur bij dieren?

Bij acupunctuur wordt er gewerkt met kleine dunne naaldjes. Door het plaatsen van deze naaldjes in bepaalde punten op het lichaam worden zenuwen, bloedvaten en energiebanen gestimuleerd. Hierdoor kan pijn worden weggenomen, kunnen blokkades  worden opgeheven, wordt natuurlijk herstel bevorderd en wordt de balans in het lichaam hersteld. 

 

Wanneer zet je acupunctuur in? 

Acupunctuur kan worden ingezet bij tal van klachten, bijvoorbeeld pijn bij artrose, herstel bij hernia, (sport) blessures,  neurologische klachten, maag-darm problemen, jeuk klachten, nier/blaas problemen,  en nog veel meer! 

 

Eva Meininger

Dierenarts en Acupuncturist

Naast haar werk als dierenarts is Eva ook acupuncturist voor dieren. Zij is gecertificeerd door de International Veterinary Acupuncture Society (IVAS).

 

Wil je weten of acupunctuur geschikt is voor jouw huisdier? Neem gerust contact op! 

ADRES

BURCHTWAL 1
3452 MG VLEUTEN

openingstijden

MA: 08.30 – 18.00 UUR
DI: 08.30 – 18.00 UUR
WO: 08.30 – 18.00 UUR
DO: 08.30 – 18.00 UUR
VR: 08.30 – 18.00 UUR
ZA: 09.00 – 16.00 UUR

ZO: 09.00 – 16.00 UUR